Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Våra forskare i media

 

"Vad kostar det egentligen att rädda klimatet?"

[2018-09-08] Det finns inga ekonomiska argument för att vänta med att agera i klimatfrågan. Tidigare erfarenheter visar att kostnader för åtgärder ofta överskattas på förhand, medan kostnaderna för passivitet ofta underskattas.

[Svenska Dagbladet]

Dagen efter valet - analys och diskussion

[2018-09-07] Forum sänder 09.00 - 16.15 i SVT2 och på webben. Nyheter från Rapport 12.00 och 16.00. Måndag 09.00 Perspektiv på integration - vart är vi på väg?

[SVT Nyheter]

Svenska påtryckningar påverkar EU:s klimatpolitik

[2018-08-30] Förhöjda värden av PFAS i dricksvattnet från Arvidsjaurs vattenverk. Kommunen uppmanar därför boende att inte dricka det kommunala dricksvattnet eller använda det till matlagning.

[Sveriges Radio P1]

Ju förr vi blir fossilfria desto bättre för alla

[2018-08-18] Sverige står bara för lite drygt en tusendel av världens utsläpp av koldioxid.

[Göteborgs-Posten]

"Nudging" kan påverka våra val

[2018-08-17] Nudging"är en allt mer uppmärksammad gren inom beteendeekonomi som belönades med ett nobelpris i ekonomi förra året.

[Sveriges Radio P1]

Är du lönsam, lille vän?

[2018-08-15] Forskarna är oeniga om huruvida invandring går med plus. Men det är inte det som avgör om människor röstar på invandringskritiska partier. Invandringens kostnader är en av de känsligaste frågorna i svensk politik.

[Affärsvärlden]

En fin sommar

[2018-08-15] Det är lite svalare idag, blåser och jag står och tvekar vid badtrappan. När jag till slut hoppar i blir jag förskräckt över kylan, blir missmodig - är sommaren över? Kollar temperaturen och den är nitton grader.

[ETC Göteborg]

Spillselskap om valget i Sverige: Sverigedemokraterna kan bli største parti

[2018-08-13] - Spillerne tror åpenbart at SD kan bli Sveriges største parti, sier Unibets oddsekspert.

[Dagsavisen]

Skatteparadis kopplas samman med miljöförstöring

[2018-08-13] Forskare har för första gången kopplat samman skatteparadis med miljöförstöring. Globala pengaflöden som undgår både insyn och skatt kopplas till illegalt rovfiske och skogsskövling i Amazonas.

[Sveriges Radio Vetenskapsradion]

"Om ni ändå öppnat era hjärtan - med förnuft"

[2018-08-11] Sedan 1990 har svenskarna önskat sig en mer restriktiv migrationspolitik. Samtidigt har rikspolitiker och riksmedier haft svårt att klara en diskussion om dessa frågor.

[Svenska Dagbladet]

Blomberg: Ge väljarna förtroendet

[2018-08-02] Sverige har lagt sig på EU:s miniminivå för flyktingmottagande. Så brukar det heta från regeringen. Men Migrationsverkets senaste prognos som släpptes i helgen ger en annan bild. Det här är en ledarartikel.

[Hallandsposten]

Broberg: Tycker du sant eller falskt?

[2018-08-01] Ofta hör man att samtiden präglas av alternativa sanningar, falska nyheter och generell faktaresistens. Den egna åsikten och upplevelsen får en särställning på bekostnad av vetenskap och fakta. Detta är på många sätt inte en önskvärd utveckling.

[Borås Tidning]

Vi sticker inte huvudet i sanden

[2018-07-30] Liberalerna i Trollhättan har gång på gång gått under mottot att vi måste alltid vara ett steg före för att kunna förebygga svåra situationer och utmaningar som kan påverka kommunens kärnverksamhet negativt.

[TTELA]

Andrea backar inte för branta backarna

[2018-07-26] För några år sedan var Andrea Berggren bäst i Sverige i crossfit. Men nu tar doktorandstudierna mer tid för den starka nationalekonomen. Därför har hon återvänt till det hon började med - löpning. Ultra. Och gärna backar.

[ETC Göteborg]

Cirkulärt betyder inte att gå runt i samma hjulspår

[2018-07-18] Eftersom vi ändrat på klimatet måste vi också anpassa oss efter nya tider." Det är hett och jag sitter i skuggan och njuter av sommarlov. Dagarna går åt till den "cirkulära ekonomin". Jag lagade komposten som jag byggt.

[ETC Göteborg]

Forskare är inte alltid objektiva

[2018-07-18] Anna Victoria Hallberg, filosofie doktor i litteraturvetenskap och utredare på Södertörns högskola, skrev nyligen en debattartikel i Svenska Dagbladet med rubriken Forskning görs till sanning - men vetenskap är inte fakta.

[F-Plus]

Trump lifted coal's spirits, but turning that into market success is a challenge

[2018-07-12] President Donald Trump and the coal industry’s mutual affinity may have improved investor sentiment toward the sector, but whether companies can parlay that into real market results is far from clear.

[S&PGlobal Market Intelligence]

Tydlighet kring behovet av en skattereform

[2018-07-05] Skattesystemet styrs inte längre av principerna likformighet och rättvisa. Jobbskatteavdraget, livsmedelsmomsen, kapitalbeskattningen och den nya fastighetsskatten innebär stora avsteg från dessa principer.

[PriceWaterhouseCoopers India]

Hotet mot demokratin är ett hot mot klimatet

[2018-07-04] Förra veckan samlades alla världens miljöekonomer till konferens på Handels i Göteborg. Under fem dagar var vi centrum för den grupp forskare över hela världen som kämpar med att söka praktiska och ekonomiska lösningar på olika miljöfrågor.

[ETC]

Agenda 2030 bör vara utgångspunkt för all samhällsekonomisk ...

[2018-06-28] Systemet för samhällsekonomiska analyser behöver uppdateras och utvecklas för at...

[di.se]

Sidansvarig: Marie Andersson|Sidan uppdaterades: 2016-02-17
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?