Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Våra forskare i media

 

Handelshögskolan tvingas skära ned på doktorander

[2018-01-16] Doktoranderna blir allt färre vid Handelshögskolan i Göteborg, sedan universitet beslutade att alla doktorander måste ha en anställning och inte får betalas via stipendium.

[SVT Nyheter Väst]

Detta har hänt efter ett år med Trumps miljöpolitik

[2018-01-10] President Trump är spektakulär med sina utfall och infall, sina twitterinlägg, sitt förakt för journalister och myndigheter.

[ETC Göteborg]

"Skattemoralen är ganska hög i Sverige"

[2018-01-08] Vad innebär skattemoral och vad är det som får oss att vilja betala skatt? Det har Katarina Nordblom, forskare i nationalekonomi, studerat. - Skattemoral är den vilja vi har att betala skatt och bidra.

[Göteborgs-Posten]

Från Afghanistan till cykelfabriken i Dalarna

[2018-01-07] För tre år sedan levde han under ständiga hot i det krigshärjade Afghanistan. Nu sätter Khalid Faqirzadeh ihop motionscyklar på en fabrik i Vansbro i Dalarna. Han är något så sällsynt som en asylsökande med fast jobb.

[Östgöta Correspondenten]

Därför skänker vi allt mer pengar: "Den känslan är störst"

[2017-12-17] Svenskar skänker allt mer till behövande, förra året i snitt 920 kronor per vuxen privatperson. Ökningen förklaras med ekonomisk tillväxt, medmänsklighet - och vissa givares strävan efter social status.

[Borås Tidning]

Parisavtalet 2 år: Fokus på gröna finanser

[2017-12-13] I går var tvåårsdagen av genombrottet för det som kallas Parisavtalet. Jag har redan tidigare skrivit att avtalet är otillräckligt och redan är jag nostalgisk. Så är det när utvecklingen går år fel håll.

[ETC Göteborg]

Klimatråd ska säga obekväma sanningar

[2017-12-12] Regeringen presenterade på fredagen ledamöterna i det klimatpolitiska rådet. Rådet ska granska och utvärdera klimatpolitiken.

[Tidningen Syre]

Klart vilka som ska ingå i det klimatpolitiska rådet

[2017-12-09] I somras röstade riksdagen igenom regeringens förslag om ett Förslaget byggde på förra årets överenskommelse inom den parlamentariskt sammansatta .

[Effekt]

Klimatråd ska säga obekväma sanningar

[2017-12-08] INRIKES Politik. Det nya klimattpolitiska rådet ska lämna en rapport om regeringens klimatpolitik redan i februari. - Vi kommer naturligtvis att lyssna till rådet, säger klimatminister Isabella Lövin (MP).

[Aftonbladet]

Kritiserade utsläppsrätter gör åtminstone skillnad

[2017-11-29] Europa (läs EU) har klimatmål som ofta beskrivs som ambitiösa, i alla fall jämfört med en del andra regioner.

[ETC Göteborg]

Jakten på kontanter i Zimbabwe

[2017-11-27] Vad är viktigast för människorna i Zimbabwe just nu: ekonomi eller demokrati? I förra veckan avgick Zimbabwes president Robert Mugabe efter att enväldigt ha styrt landet i 37 år. Landets ekonomi är i ruiner och idag ska vi blicka framåt.

[Sveriges Radio P1]

Två år sedan tvärvändningen

[2017-11-24] För två år sedan lades asylpolitiken om. Ett tillfälligt "andrum" skulle skapas enligt statsminister Stefan Löfven. Men är det verkligen ett andrum- eller är denna migrationspolitik här för att stanna?

[Sveriges Radio P1]

Klimatförhandlingarnas tidslinje blev en cirkel

[2017-11-15] Det är Fars dag när jag skriver detta och jag är i Göteborg. Jag har alltså tackat nej till att åka till Bonn där många av mina vänner och kollegor tillbringar ännu en frustrerande klimatvecka.

[ETC Göteborg]

Skatteexpert: "Risk att folk köper Östlings argument"

[2017-11-07] Svenskt Näringslivs ordförande Leif Östling agerar okunnigt och arrogant när han försvarar sin placering av miljoner i skatteparadis.

[Svenska Dagbladet]

Om skattemoralen efter Paradisläckan

[2017-11-06] Vad fan får jag?" - Svenskt Näringslivs ordförande Leif Östlings uttalande i Uppdrag Granskning igår har skapat flera reaktioner i sociala medier.

[Sveriges Radio P1]

Forskare om paradisläckan: Därför väcker det ilska bland svenskarna

[2017-11-06] Laglig skatteplanering kan skada skattemoralen mer än olagligt skattefiffel.

[Göteborgs-Posten]

Globalt växer problemet med föroreningar

[2017-11-01] Miljöfrågor är "lyx" och har det inte hur som helst blivit mycket bättre - i alla fall i -någorlunda ekonomiskt välutvecklade länder?

[ETC Göteborg]

Så får "puffen" oss att välja vegetariskt

[2017-10-26] Äter vi kött av slentrian? Ny forskning från Göteborg visar att många väljer vegorätten om endast ordningen i menyn ändras. Även grundskolor använder i dag "puffar" för att få elever att äta mer grönt.

[Göteborgs-Posten]

"Rätt av Riksbanken att bedriva en expansiv politik"

[2017-10-22] Penningpolitiken är inte ett verktyg som är väl lämpat för att hantera hushållens skuldsättning.

[Svenska Dagbladet]

Så många bubblor kan spricka

[2017-10-18] Håller hela den internationella ekonomin på att krascha? Ja, menar den amerikanska ekonomen Jared Dillian, som tidigare arbetade på storbanken Lehman Brothers när den kraschade.

[ETC]

Sidansvarig: Marie Andersson|Sidan uppdaterades: 2016-02-17
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?