Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Forskning vid institutionen för nationalekonomi med statistik

Bild på Handelshögskolan


På institutionen för nationalekonomi med statistik samlas en mångfald av forskare varav flera är internationellt kända ekonomer. De starkaste forskningsområdena är:

• beteendeekonomi
• utvecklingsekonomi
• miljöekonomi
• finansiell ekonomi
• arbetsmarknadsekonomi

 
Även områden som hälsoekonomi, juridik och ekonomi, industriell ekonomi och offentlig ekonomi växer i betydelse. En stor del av forskningsresultaten publiceras i väl ansedda internationella tidskrifter.

Nationalekonomi – ett tvärvetenskapligt forskningsfält

Det finns en lång och lyckosam tradition av tvärvetenskaplig forskning, inte minst genom olika forskningscenter på Handelshögskolan. Därutöver finns en uppsjö av tillfälliga samarbeten med internationellt framstående forskare samt en aktiv seminarieverksamhet dit forskare från hela världen regelbundet bjuds in. Institutionen har ett nära samarbete med juniora forskare för att de ska utvecklas i sin roll som forskare. Det finns till exempel ett mentorprogram för alla postdoktorer.

Institutionens målsättningar

Det långsiktiga målet är att bli en av Europas bästa nationalekonomiska institutioner. För att nå dit är det viktigt att rekrytera meriterade och framgångsrika ekonomer från andra länder. Mest avgörande är förstås att producera forskning av hög kvalitet. Genom olika incitament uppmuntrar institutionen till publiceringar i de ledande vetenskapliga tidskrifterna.

Våra publikationer

Den huvudsakliga kanalen för spridning av forskningsresultat är  internationella vetenskapliga tidskrifter för, men böcker och bokkapitel produceras också regelbundet. Forskningsresultat presenteras ofta först i SWoPEc, Scandinavian Working Papers in Economics.

Publicerade artiklar, institutionens egen serie Working Papers in Economics och doktorsavhandlingar hittar du via länkarna till vänster. Bokkapitel, kommande tidskriftsartiklar och andra publikationer hittar du oftast på forskarens egen personliga webbsida som du kan hitta genom personallistan.

Till personallistan

Kontaktinformation

Måns Söderbom, prefekt

Telefon:
031-786 4322

Sidansvarig: Lars Magnusson|Sidan uppdaterades: 2020-02-06
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?

Denna text är utskriven från följande webbsida:
http://economics.gu.se/forskning/?languageId=100000&disableRedirect=true&returnUrl=http%3A%2F%2Feconomics.gu.se%2Fenglish%2Fresearch%2Fjob-market-candidates%2F
Utskriftsdatum: 2020-08-03