Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Nyheter

 • Ny klimatrapport pekar ut kolet som största hotet

  [2020-01-17] Kolet är den största faran för klimatet - inte oljan. Det menar nio svenska forskare, däribland Thomas Sterner vid Göteborgs universitet, i Konjunkturrådets nya klimatrapport.

 • Två GU-forskare om klimatmötet

  [2019-12-16] Inga konkreta åtgärder för att nå målen i Parisavtalet. Så kan förhandlingarna under FN:s klimatmöte COP25 i Madrid summeras. Två forskare vid Göteborgs universitet kommenterar utfallet.

 • Ny forskning kan komma att förklara varför kvinnor inte anmäler sextrakasserier

  [2019-11-29] Under fredagen och lördagen presenterar en grupp internationella forskare nytt material vid en workshop om genus och utveckling på Handelshögskolan i Göteborg. Sonia Bhalotra, professor i nationalekonomi, presenterar pågående forskning om sextrakasserier på arbetsplatser.

 • Ledia anställningar: 3-6 utbildningsplatser till forskarutbildningen i nationalekonomi

  [2019-11-15] Institutionen för nationalekonomi med statistik söker 3-6 doktorander i nationalekonomi. Utbildningen börjar 1 september 2020. Sista ansökningsdag är 1 februari 2020.

 • Ledig anställning: Kommunikatör

  [2019-11-11] Institutionen för nationalekonomi med statistik söker en kommunikatör. Sista ansökningsdag är 2 december.

 • Ledig anställning: Forskare i nationalekonomi med expertis inom hälsoekonomi

  [2019-11-11] Institutionen för nationalekonomi med statistik söker en person som har doktorsexamen i nationalekonomi eller hälsoekonomi, eller bedöms ha motsvarande kompetens. I arbetsuppgifterna ingår främst att bedriva forskning inom hälsoekonomi. Även viss undervisning och handledning ingår i tjänsten.

 • Ledig anställning: Gästföreläsare i nationalekonomi

  [2019-11-06] Institutionen för nationalekonomi med statistik söker 10-15 gästföreläsare för undervisning under 2020.

 • Ann-Sofie Isaksson ny docent i nationalekonomi

  [2019-11-04] Handelshögskolan vid Göteborgs unviersitet har antagit forskaren Ann-Sofie Isaksson som docent i nationalekonomi.

 • "Vi måste göra uppoffringar"

  [2019-10-31] Hur mycket ekonomisk tillväxt är vi redo att ge upp för att förbättra framtida generationers liv? Det är en av de viktigaste frågorna som Christian Gollier försöker få svar på i sin forskning. Nu är han en av Handelshögskolans nya gästprofessorer inom Elof Hansson Visiting Professor Programme.

 • Miljöprofessor får medalj av Handelshögskolan

  [2019-10-23] Thomas Sterner, professor i miljöekonomi, är årets mottagare av medaljen Pro Studio et Scientia - för engagemang och vetenskap. Med denna utmärkelse vill Handelshögskolan vid Göteborgs universitet uppmärksamma och hedra personer som gjort omfattande insatser för att utveckla skolans verksamhet.

Fler nyheter

Sidansvarig: Kommunikatör|Sidan uppdaterades: 2014-05-09
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?