• IAGG slår rekord i nationaliteter

[2019-09-05] Studenter från 20 olika länder samlades på introduktionen till masterprogrammet International Administration and Global Governance (IAGG) den 3 september. Programmet är ett tvärvetenskapligt samarbete mellan Statsvetenskapliga institutionen, institutionen för globala studier och institutionen för nationalekonomi med statistik.

• Pris till de bästa masteruppsatserna

[2019-06-26] Den 20 juni hölls en högtidlig examensceremoni på Konserthuset i Göteborg för Handelshögskolans tvååriga masterprogram. 255 studenter diplomerades och under ceremonin prisades också de bästa uppsatserna från vart och ett av de nio programmen med "The Malmsten Award".

• Ny bok om migration - fem frågor till Joakim Ruist

[2019-06-13] I en ny bok diskuterar Joakim Ruist, nationalekonom på Handelshögskolan vid Göteborgs universitet, migrationens orsaker och konsekvenser.

• Ledig anställning: Forskningsassistent (3 månader)

[2019-06-05] Institutionen för nationalekonomi med statistik söker en forskningsassistent i miljöekonomi. Sista ansökningsdag är 26 juni.

• Ledig anställning: Forskningsassistent

[2019-05-29] Institutionen för nationalekonomi med statistik söker en forskningsassistent i miljöekonomi. Sista ansökningsdag är 19 juni.

• Ledig anställning: Postdoktor i miljöekonomi

[2019-05-29] Institutionen för nationalekonomi med statistik söker en postdoktor i miljöekonomi. Sista ansökningdag är 18 juni.

• Klättrar i internationell rankning

[2019-05-21] Ett målmedvetet arbete för att stärka kvaliteten i forskningen är den främsta förklararingen till institutionens höga placering i den nya internationella mätningen av nationalekonomiska institutioner, menar prefekt Måns Söderbom.

• Information om kurser som läggs ner och ersätts av nya

[2019-05-20] Kurserna NEG100 (grundkurs i nationalekonomi) och STG180 (statistik 2)kommer att upphöra efter vårterminen 2019 och ersättas av nya kurser från höstterminen 2019.

• Ledig anställning: Universitetsadjunkt i statistik

[2019-04-03] Institutionen för nationalekonomi med statistik söker en universitetsadjunkt i statistik. Tjänsten innebär undervisning på grundkurser i statistik. Sista ansökningsdag är 23 april.

• Ledig anställning: Forskningsassistent

[2019-03-26] Institutionen för nationalekonomi med statistik söker en forskningsassistent till ett forskningsprojekt inom miljöekonomi. Anställningen är tidsbegränsad till ett år. Sista ansökningsdag är 16 april.