Nyheter

• Tre frågor till Joakim Ruist som studerat flyktingars integration på arbetsmarknaden

[2018-05-31] Det har inte blivit svårare för olika grupper av flyktingar att etablera sig på den svenska arbetsmarknaden. Det visar nationalekonomen Joakim Ruist, forskare på Handelshögskolan vid Göteborgs universitet, i en ny rapport som gjorts på uppdrag av Expertgruppen för studier i offentlig ekonomi.

• Kommunikatör sökes

[2018-05-23] Vi söker nu en kommunikatör som vill vara en del av vårt verksamhetsstöd och som med god service och hög kvalitet bidrar till förutsättningarna för våra medarbetare att bedriva framgångsrik forskning och utbildning.

• Marion Dupoux utsedd till en av Frankrikes mest framstående unga ekonomer

[2018-05-21] Marion Dupoux har tillsammans med två andra kvinnliga forskare belönats med den franska nationalekonomiska föreningens pris för bästa avhandling i ämnet nationalekonomi.

• Sant och relevant på Vetenskapsfestivalen

[2018-04-24] Vad är sant och relevant när det kommer till kunskap? "Hur vet du det?" är ett initiativ som har målet att politiker ska använda mer vetenskap under valrörelsen 2018.

• Träffa forskare från Handelshögskolan under Vetenskapsfestivalen

[2018-04-17] 17 - 22 april pågår Vetenskapsfestivalen i Göteborg. Ett antal forskare från Handelshögskolan medverkar i olika programpunkter.

• Mastersuppsats om elbilar vann nationell uppsatstävling

[2018-04-11] Filippa Egnér och Lina Trosvik, studenter i nationalekonomi på Handelshögskolan vid Göteborgs universitet, har vunnit första pris i uppsatstävlingen Nytt&Nyttigt som arrangeras av ESBRI och Vinnova i syfte att uppmuntra innovation. Förstapriset består av ett resestipendium på 30 000 kronor.

• Nytt forskningsprojekt: Kvinnors välfärd och hälsa i Indien och Afrika

[2018-03-27] Tonårsgiftemål, våld i nära relationer och kvinnlig omskärelse är resultat av ojämlika förutsättningar och normer som slår hårt mot kvinnor i många länder. I ett nytt forskningsprojekt kommer nationalekonomerna Annika Lindskog och Heather Congdon Fors, Göteborgs universitet och Ann-Sofie Isaksson, Örebro universitet, studera kvinnors förutsättningar för hälsa och välfärd.

• Tre frågor till Eva Ranehill som studerat kvinnligt ledarskap i mansdominerade grupper

[2018-03-07] Eva Ranehill är nationalekonom på Handelshögskolan vid Göteborgs universitet och forskar inom området beteendeekonomi med fokus på genus. I sin senaste studie har hon undersökt ledarskap och finner bland annat att kvinnor är mindre villiga att ta på sig ledarrollen i mansdominerade grupper.

• Hallå där Thomas Sterner, som varit i Paris och pratat om koldioxidskatten

[2018-02-21] Hallå där Thomas Sterner, professor i miljöekonomi, som i förra veckan var inbjuden till Paris för att vittna för franska ministrar om hur den svenska koldioxidskatten fungerar, med anledning av att Frankrike är på väg att införa en koldioxidskatt på svensk nivå för att få ner sina utsläpp av den klimatfarliga växthusgasen.

• Professor Fredrik Carlsson i regeringens nya råd för miljösmart konsumtion

[2018-02-09] Fredrik Carlsson, professor vid Institutionen för nationalekonomi och statistik på Handelshögskolan, har utsetts till ledamot i regeringens nyinrättade organ för miljösmart konsumtion.