Är vi alla klimatförnekare? Kunskapslunch

Tid: 2018-01-24 kl 12:15,
Plats: Handelshögskolan, Vasagatan 1 - Handelsrätten, Handelshögskolan, Vasagatan 1

Evenemangstyp: Seminarium

Trots att konsekvenserna av koldioxidutsläppen från fossila bränslen, framför allt från produktion och konsumtion i de oljeberoende industriländerna, har varit allmänt kända sedan 30 år tillbaka har utmaningen inte tagits på allvar. Hur kan det komma sig att forskarnas varningar mer eller mindre ignoreras? Under denna presentation kommer forskningsresultat gällande organiserad-, partipolitisk-, respons- och vardagsklimatförnekelse att diskuteras; samt möjligheterna att på riktigt hitta lösningar på denna ödesfråga för planetens framtida generationer.

Föreläsare: Docent Martin Hultman arbetar som lektor vid Handelshögskolan i Göteborg och vid Linköpings universitet. Han leder ett nytt forskningsprojekt inom cirkulär ekonomi som studerar "ekoprenörskap". Tidigare publikationer inkluderar bland annat böckerna Discourses of Global Climate Change och Den inställda omställningen samt artikeln A green fatw¿? Climate change as a threat to the masculinity of industrial modernity.

The Impact of Reproductive and Birth Technologies on Health, Fertility and Labor Outcomes

Tid: 2018-01-25 kl 10:15,
Plats: Handelshögskolan, Vasagatan 1 - D33

Evenemangstyp: Disputation

Hur kan politiken, tekniken och individen bidra till en smart klimatpolitik? Paneldebatt med Isabella Lövin

Tid: 2018-01-31 kl 15:30,
Plats: Handelshögskolan, Vasagatan 1 - Malmstensalen

Evenemangstyp: Debatt

Isabella Lövin debatterar med forskare från Handelshögskolan och Chalmers kring olika aspekter på klimatfrågan. Det internationella klimatarbetet tog ett kliv framåt med Parisavtalet men verkar nu stå inför stora utmaningar. Vad kan Sverige göra? Vad kan individen själv göra? Vilken roll spelar styrmedel? Vad kan den tekniska utvecklingen medföra? Blir vardagen gråare i en fossilfri Värld? Inledning om svensk och internationell klimatpolitik av Isabella Lövin och Thomas Sterner.

Föreläsare: Panelen

Isabella Lövin, bistånds- och klimatminister