Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Våra forskare i media

 

Allt fler unga intresserade av att köpa aktier

[2017-06-08] Ungas intresse för att köpa aktier ökar. Det märks på medlemssiffrorna hos föreningen Unga aktiesparare. Men den som satsar riskerar också att utsätta sig för stora risker.

[SVT Nyheter]

Forskning: Män överskattar hur snabbt de springer

[2017-06-01] Män tror nästan alltid att de springer snabbare än vad de faktiskt gör. Det visar en studie från Göteborgs universitet.

[Metro]

Forskare: Donald Trump visar sin onda vilja

[2017-05-31] Världen kan inte annat än att se på när USA:s president Donald Trump tycks vara ...

[di.se]

Elever presterar sämre vid värme

[2017-05-30] klimat nationalekonomi I Costa Rica presterar eleverna sämst vid de skolor som ligger i de varmaste och fuktigaste delarna av landet.

[Forskning & Framsteg]

Europeisk stålindustri i öppet brev till EU

[2017-05-29] Ledarna för den europeiska stålindustrin höjer nu sina röster i ett öppet brev där man uppmanar EU:s regeringschefer att se över det kommande förslaget om ett nytt utsläppsrättssystem.

[Sveriges Radio]

Män långsammare än de själva tror

[2017-05-25] Fakta Om undersökningen Undersökningen är baserad på drygt 5 000 löpare. Löparna uppskattade sin sluttid inom ramen för en kampanj arrangerad av en svensk tågoperatör samt löparsajt ett par dagar före respektive lopp.

[Kurera]

Män inte så snabba som de tror

[2017-05-19] I helgen är det dags för ett av årets populäraste lopp - Göteborgsvarvet. Visste du att många löpare tror att de springer snabbare än vad de faktiskt gör och att män överskattar sig själva mer än kvinnor.

[Barometern]

Finanspolitiska rådet: Fler enkla jobb löser problem på svensk arbetsmarknad

[2017-05-18] Det största problemet på svensk arbetsmarknad är de stora skillnaderna i sysselsättning och arbetslöshet mellan personer födda i Sverige och utomeuropeiskt födda.

[Arbetsmarknadsnytt]

Män inte så snabba som de tror

[2017-05-17] TT 02:11 | Löpare tror att de springer snabbare än vad de faktiskt gör, visar ny forskning vid Göteborgs universitet. Män överskattar sig själva mer än kvinnor.

[Västerviks-Tidningen]

Män inte så snabba som de tror

[2017-05-17] Dela Löpare tror att de springer snabbare än vad de faktiskt gör, visar ny forskning vid Göteborgs universitet. Män överskattar sig själva mer än kvinnor.

[Svenska Dagbladet]

Män överskattar sin förmåga vid löpning

[2017-05-16] - Långdistanslöpare brukar ha koll och vi förväntade oss inte att att män skulle överskatta sig sin egen förmåga så mycket, säger Mitesh Kataria, docent i nationalekonomi på Handelshögskolan vid Göteborgs universitet.

[SVT Nyheter Väst]

Forskning: Män överdriver sin egen löpförmåga

[2017-05-16] Manliga långdistanslöpare överskattar sin förmåga - de tror att de är snabbare än de i verkligheten är. Det visar en ny undersökning från Göteborgs universitet.

[Dagens Nyheter]

Män överskattar sin löparförmåga

[2017-05-16] Med Göteborgsvarvet runt hörnet stiger förväntningarna - framförallt för män. En ny studie vid Göteborgs Universitet visar att manliga löpare i högre grad än kvinnliga överskattar sin förmåga inför långdistanslopp.

[Göteborgs-Posten]

Klimatförändringarna i Arktis är dramatiska

[2017-05-14] Arktiska rådet har nu publicerat en rapport med titeln Snow, water, ice and permafrost, summary for policy makers, AMAP 2017. I rapporten medverkar 120 forskare, som beskriver den nuvarande utvecklingen i Arktis och trender för framtiden.

[Östra Småland]

Nu är det fler syrier än finländare i Sverige: Det är historiskt

[2017-05-12] Finländarna har varit den största gruppen utrikesfödda i Sverige sedan andra världskriget, men nu har syrier gått om.

[SVT Nyheter]

Historiskt: Fler syrier än finländare i Sverige

[2017-05-12] Nytt skifte i Sveriges befolkning. Syrier är nu den största utlandsfödda gruppen i landet efter att ha gått om finländarna. - Det är historiskt, säger Tomas Johansson, utredare på SCB, till Svenska Dagbladet.

[Expressen]

Historiskt skifte: Fler syrier än finländare i Sverige

[2017-05-12] Finländare har varit den största utlandsfödda gruppen i Sverige sedan andra världskriget. Men nu finns det fler personer skrivna i Sverige med ursprung från Syrien än från Finland, visar nya siffror från SCB.

[Svenska Dagbladet]

"Därför måste vi ha ett högt pris på koldioxid"

[2017-05-08] I framtidens historieböcker kommer 2016 troligen noteras för Parisavtalet, Brexit och Trumps valseger i USA.

[Effekt]

Forskare: Rimligt att ta bort id-kontrollerna

[2017-05-02] - Det är en rimlig bedömning som regeringen gör.

[Dagens Nyheter]

Kungens födelsedagsgåva på Jonsereds herrgård

[2017-04-27] - Samarbete kring de globala utmaningarna är ett komplicerat men väldigt aktuellt ämne. Tack för att vi har fått komma hit och diskutera det med både gamla och nya vänner.

[Medarbetarportalen]

Sidansvarig: Marie Andersson|Sidan uppdaterades: 2016-02-17
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?

Denna text är utskriven från följande webbsida:
http://economics.gu.se/om-institutionen/om-oss-i-media/
Utskriftsdatum: 2017-06-28