Thomas Sterner ifrågasätter Trumpbeslut i tidskriften Science

Nyhet: 2017-08-21

Nyligen publicerade tidskriften Science ett inlägg av Thomas Sterner, professor i miljöekonomi vid Göteborgs universitet, och flera framstående amerikanska ekonomer och jurister, där de kritiserar Trump-administrationens beslut att dra tillbaka USA:s officiella uppskattning av den så kallade sociala kostnaden för koldioxidutsläpp samt avsätta arbetsgruppen som utvecklade den.

Forskarna uppmuntrar både beslutsfattare och analytiker att fortsätta använda det tidigare måttet för klimatförändringars förväntade sociala kostnader.

Läs hela texten (på engelska): http://www.efdinitiative.org/news/archive/thomas-sterner-and-american-colleagues-challange-trumps-claims-social-cost-carbon